whee.jpgKansanliikettä vai hiekkalaatikkoja?

Me tämän allekirjoittajat olemme tuttuja kaikille, jotka ovat seuranneet rajat kiinni! -mielenosoitusliikettä fb:sta tai mediasta, tai osallistuneet sen toimintaan. Meillä kaikilla on myös ollut jokin rooli liikettä repivissä ristiriidoissa, kuten kaikki varmaan tietävät. Haluammekin, että otatte hyvin vakavasti sen mitä nyt kerromme.

Jotkut meistä ovat olleet mukana jo ensimmäisissä Suomeen vyöryvän ihmistulvan herättämissä mielenosoituksissa, ja olemme hyvin tarkkaan seuranneet tapahtumia ja kehitystä. Joudumme toteamaan: Huolimatta asenteiden ja puheiden myönteisestä kehityksessä poliittisella tasolla, huippua myöten, rajat ovat yhä auki. Uutisista voimme lukea, että sadattuhannet tai miljoonat parempaa elintasoa haluvat ovat lähtöasemissa eteläisen Euroopan rajoilla. Tämä tilanne merkitsee suurinta Suomea uhkaavaa vaaraa kesäkuun 1944 jälkeen.

Asioiden näin ollessa, olemme päättäneet sivuuttaa ne keskinäiset erimielisyytemme, jotka ovat haitanneet syksyn ja talven aikana maahanmuuttopolitiikan muutosta vaativaa protestiliikettä. Isänmaan asia on yksinkertaisesti liian suuri jätettäväksi ryhmäetujen valvomisen varjoon.

Kaikki tunnemme ja muistamme pelin "mä-en-leiki-sun-kanssa-kun-sä-leikit-ton-kanssa". Muistamme sen lapsuuden hiekkalaatikolta. Me olemme asettaneet tämän kysymyksen: Suomen pelastaminen vai egotrippailu? Tämä asiakirja on vastauksemme kysymykseen. Mikä on Sinun vastauksesi?

Me olemme sitoutuneet seuraaviin periaatteisiin:

1. Mielenosoitusliike maahanmuuttopolitiikan muuttamiseksi on ulkoparlamentaarista vaikuttamista, jolla pyritään laillisin ja väkivallattomin keinoin muuttamaan hallituksen noudattamaa politiikkaa haluamaamme suuntaan.

2. Mielenosoitusliike on avoin kaikille isänmaallisille suomalaisille, jotka toimivat em. tavalla.

3. Emme hyväksy mielenosoitusliikkeen kytkemistä mihinkään poliittiseen puolueeseen tai suuntaukseen.

Jotkut meistä ovat tehneet virheitä ehkä enemmän kuin jotkut toiset, mutta ongelmien huono käsittely on yhteinen epäonnistumisemme. Me korjaamme sen nyt: Tästä hetkestä eteenpäin emme pöyhi vanhoja, vaan keskitymme yhteiseen asiaamme, Suomen ja suomalaisten etuun.

1. Kutsumme koolle rajat kiinni! -mielenosoitusliikkeen toimintaa pk-seudulla käsittelevän aktivistien yleisen kokouksen, joka pidetään noin kahden-kolmen viikon kuluttua, ja on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Kokouksesta ilmoitetaan tarkemmin 'Rajat-kiinni-infopalvelussa', 'Rajat kiinni! -kansanliikkeessa ja Homma-foorumilla.

2. Edellytämme yhteistyökumppaneiltamme ja itseltämme pidättäytymistä muiden toimijoiden julkisesta arvostelusta.

3. Kutsumme mielenosoituksia ja kansalaistoimintaa po. asiassa järjestäviä tahoja nimeämään edustajansa *Mielenosoitusliikkeen koordinaatio- ja sovittelukomiteaan*, jossa tämän allekirjoittajia edustavat Marco De Wit, Aleksi Melto, Susanna Kaukinen, Kristiina Vainikka, Henna Kajava, Karin Zeiger, Timo Lindberg, Pia Puro ja Pekka Kemppainen.

Komitean tarkoitus on tukea mielenosoituksia yms. toimia eri paikkakunnilla, ja selvittää mahdolliset ristiriidat. Komiteaa voidaan täydentää. Komitea tulee tekemään vain yksimielisiä suosituksia.

Helsingin Tapanilassa torstaina 25.02.-16

Allekirjoittajat:

Susanna Kaukinen, Marco De Wit, Pekka Kemppainen, Karin Zeiger, Pia Puro, Henna Kajava, Anneli Granström, Kristiina Vainikka, Kevin Servin, Seppo Heino.